Florin Iordache, audiat la Parchetul General în dosarul OUG 13

Ciordache audiat

Florin Iordache, audiat la Parchetul General. Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a fost audiat, în calitate de martor, la Parchetul General în dosarul ce vizează Ordonanţa 13.

Ancheta privind OUG 13 a ajuns la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), după ce DNA a clasat fapta pentru care a început investigația din lipsă de probe concludente și a disjuns dosarul pe care l-a trimis către PÎCCJ cu alte noi cinci acuzații.

  • Favorizare a făptuitorului
  • Prezentare cu rea-credință, de date inexacte, Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului (prevăzută și sancționată de Legea 115/1999 – a răspunderii ministeriale)
  • Sustragerea sau distrugerea de înscrisuri (art. 259 al.1 și 2 C.p) 
  • Sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri (art. 275 C.p) 
  • Fals intelectual.

Procurorii DNA spun că Ministerul Justiţiei a distrus un document de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul. Prin acel document, OUG 13 primea, cu foarte puţin timp înainte de aprobarea în Guvern, aviz de oportunitate cu observaţii şi propuneri. 

Totodată, procurorii DNA spun că actul normativ avea, cu câteva ore înainte de aprobare, doar avizul Ministerului Afacerilor Interne, legat strict de infracţiuni din domeniul circulaţiei rutiere, şi al Consiliul Legislativ, cu observaţii privind caracterul de urgenţă. Astfel, ministrul Afacerilor Externe ar fi semnat proiectul în sediul Guvernului, deoarece i s-ar fi solicitat „pe loc” acest aviz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *