DNA a pus sub urmărire mai mulți directori Romgaz

dna romgaz

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus efectuarea urmăririi penale față de Avram Pantelimon, Banu Sergiu Victor și Matei Gheorghe, directori in cadrul Romgaz, într-un contract care prevedea livrarea unor echipamente necesare producției de energie electrică din gaz natural.

Avram Pantelimon, la data faptelor director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, este acuzat de luare de mită, instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul,

Banu Sergiu Victor și Matei Gheorghe, la data faptelor director tehnic respectiv director adjunct-producție în cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Tg. Mureș, sunt acuzați de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

DNA susține că există suspiciunea rezonabilă în privința următoarelor fapte: ”În cursul anului 2011, S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tîrgu Mureș a organizat o licitație publică ce avea ca obiect implementarea proiectului ”Echipamente pentru producerea de energie electrică cu motoare termice pe gaz în locația Cojocna, jud. Cluj”, fiind declarată câștigătoare o asociere formată din trei societăți comerciale. În acest context, suspectul Avram Pantelimon, în calitate de director sucursală în cadrul S.N.G.N. Romgaz SA – Sucursala Tg. Mureș, a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele câștigătoare a licitației suma de 60.000 de euro pentru a accepta recepția unui echipament (motogenerator) cu toate că acesta nu corespundea cerințelor stabilite în documentația de atribuire și în oferta tehnică anexă la contract. De asemenea, suspectul Avram Pantelimon, în aceeași calitate, alături de ceilalți doi suspecți, în calitate și de membri ai comisiei de recepție a lucrărilor, a semnat un document (minută) privind modalitățile de recepție a echipamentelor de producere energie electrică aferentă, în baza căruia a fost efectuată recepția echipamentului menționat mai sus.”

Procurorii spun că, procedând în această manieră, suspecții au creat un prejudiciu S.N.G.N. ROMGAZ SA de 2,62 milioane lei, echivalent cu contravaloarea achitată pentru echipamentul respectiv. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

DNA informează că Avram Pantelimon a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, într-un alt dosar.

Potrivit unui comunicat mai vechi al DNA, în primăvara anului 2014, Pantelimon Avram și alte persoane, ”invocând existența unor presupuse defecte și emanații de gaze, au hotărât, în mod nejustificat, ca o lucrare de deviere a unor conducte de aducțiune de la trei sonde, ce trebuia executată de către o asociere din care făcea parte și Primăria Târgu Mureș, să fie realizată din bugetul propriu al Romgaz”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *