Începe NEBUNIA! Tudor Chirilă anunță proteste MASIVE în București

Chiar în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2016, generația Facebook se mobilizează, după ultimele dezvăluiri din interiorul sistemului medical, făcute de Cătălin Tolontan. Bâlbele Guvernului și ale Ministerului Sănătății au stârnit revolta în mediul online, iar artistul Tudor Chirilă cheamă oamenii în stradă, la fel ca în timpul protestelor pentru #Colectiv, să dea un semnal de alarmă către clasa politică.

”Mai țineți minte linsajul mediatic și virulența postacilor împotriva oricui îndrăznea să spună ceva despre sistemul medical putred din România? Se întâmpla în iarnă, imediat după ‪#‎Colectiv‬. Între timp mai mulți jurnaliști de investigații în frunte cu Catalin Tolontan au făcut dezvăluiri uluitoare despre situația reală din spitale (vă recomand să urmariți ancheta!). Și acum, ca și în iarnă, Ministerul Sănătății susține ăa totul e sub control. Ei au televiziunile și păpușelele din studiouri, noi avem doar strada. Doar că strada nu poate fi confiscată.

Este singurul instrument democratic pe care îl avem la îndemână ca și cetățeni ai acestei țări. Mâine la ora 19.00 se iese în Piața Universității. Din pacate eu nu voi fi în oraș, altfel aș fi fost acolo. Mâine poate nu se va aduna masa critică. Dar ușor, ușor aceste probleme vor atinge pe toată lumea și când vom fi sute de mii în stradă vor fi obligați să ne asculte.

Și uite că poți face ceva și din fața calculatorului. Urmează sfatul celor de la vice.com și trimite o cerere de acces la informații publice către Ministerul Sănătății și Guvernul României (detalii în articol). Sunt datori să-ți răspundă.

Haideți să facem ceva!”, scrie Tudor Chirilă.

Protestul va începe vineri seară, de la ora 19.00, în Piața Universității.

9 comentarii la „Începe NEBUNIA! Tudor Chirilă anunță proteste MASIVE în București”

 1. Nu începe nici o Nebunie ! Ati văzut citi am fost in piața Universității , simbata ?
  Citeva sute . Majoritatea prefera sa stea confortabil in fata „tembelizorului”.
  „Sa rezolve alții ” , cam asta e concepția de baza .
  Si nu cred ca s-a furat , ca de obicei , ptr ca n-a fost nevoie ; daca ati văzut emisiunea „Romania , te iubesc” de duminica , o sa înțelegeți si de ce n-a fost nevoie sa se fure . Pe principiul ” daca fura si ne da/face si noua , n-a furat ” .

 2. Proteste dar la vot nu am fost instare să esim măcar sal anulam dacă nu aveam pe cine alege ne merităm soarta.
  Comentam pe la colturi si cand este vorba să facem ceva ne dam loviți.

 3. chirilica iar vreti sa fiti oile cuiva??? faceti si voi ceva din proprie initiativa……nu sunteti decat o masa de oameni care pot fi manevrati emotional……niste oi sunt mai ok ca voi

  1. Pentru soros. Oricum anunțul a expirat de vreo lună. Vroia soros să pună mâna pe capitală și să-și promoveze partidul de buzunar a lui nicusor Dan. Dorește ca la toamnă puna laba pe toată România cu PSB transformat in Partidul Salvați România. Sper ca romanii sa nu pice si in capcana asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *